Διαφημιζόμενοι

Βεβαίωση μηχανικού και στις αποδοχές κληρονομιάς

KlironomiaΝέο τοπίο στις αποδοχές κληρονομιάς σε ό,τι αφορά στα ακίνητα αλλά και σε κάθε μεταβίβαση σηματοδοτεί το σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος για τη δόμηση, το οποίο θα βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το Εθνος, οι διατάξεις του

καθιστούν υποχρεωτική τη βεβαίωση μηχανικού προκειμένου να μπορεί στο εξής να ολοκληρωθεί κάθε δικαιοπραξία που έχει σχέση με ακίνητο -ακόμα και εάν σε αυτό δεν υφίσταται κτίσμα- επιβαρύνοντας με ένα πρόσθετο κόστος τους ενδιαφερομένους χωρίς να εξαιρεί ούτε εκείνους που κάνουν αποδοχή κληρονομιάς. 

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 64 του σχεδίου νόμου ορίζεται σαφώς ότι η βεβαίωση μηχανικού θα είναι απαραίτητη σε κάθε αγοραπωλησία, γονική παροχή, δήλωση αποδοχής κληρονομιάς ή κληροδοσίας, εφόσον με αυτή περιέρχεται στον κληρονόμο ή τον κληροδόχο ακίνητο της κληρονομιάς ή έμπρακτο δικαίωμα πάνω σε αυτό - συμπεριλαμβανομένων και ακινήτων χωρίς κτίσμα -  επιβαρύνοντας με πρόσθετο κόστος τους ενδιαφερόμενους, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που κάνουν αποδοχή κληρονομιάς. 

Το νομοσχέδιο εισάγει επίσης βαριές «καμπάνες», από 30.000 έως και 100.000 ευρώ, ανάλογα με την αξία της αυθαίρετης κατασκευής, και για συμβολαιογράφους, μεσίτες, δικηγόρους, υποθηκοφύλακες ή προϊσταμένους κτηματολογικών γραφείων στην περίπτωση που λείπει η βεβαίωση μηχανικού. 

πηγή news.gr

Εδώ μπορείτε να βρείτε το σχετικό άρθρο 64 και να κάνετε το ανώνυμο ή επώνυμο σχόλιο σας http://www.opengov.gr/minenv/?p=7681