Διαφημιζόμενοι

Δείτε αν το ακίνητο σας είναι δασικό

Στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων της ΕΚΧΑ Α.Ε. (www.ktimanet.gr) υπάρχουν ήδη αναρτημένοι οι δασικοί χάρτες των περιοχών 1ης, 2ης και 3ης Δημοτικής Κοινότητας (Αθάνατοι, Γούρνες, Δρακουλιάρης, Λοφούπολη, Σέμελη και Φοινικιά) , 4ης Δημοτικής Κοινότητας (Αγία Ειρήνη, Βλυχιάς, Κνωσσος και Μαραθίτης) και της τοπικής κοινότητας Βασιλειών (Άγιος Βλάσσης και Σίλαμος) Δήμου Ηρακλείου (προ Καποδιστριακός ΟΤΑ Ηρακλείου) Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου συνολικής έκτασης 64.485 στρεμμάτων! 

Κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει εντός προθεσμίας 60 ημερών η οποία αρχίζει στις 3/2/2017 και λήγει στις 4/4/2017 να ελέγξει το το ακίνητο του ή τμήμα αυτού έχει χαρακτηριστεί δασικό.  Η υποβολή αντιρρήσεων μπορεί να γίνει μόνο διαδικτυακά στο

https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/InfoDasika_Page.aspx

ενώ χάρτη για να εντοπίσετε το ακίνητο σας μπορείτε να βρείτε εδώ http://gis.ktimanet.gr/wms/forestsuspension/default.aspx 

 

Απλά επιλέξτε πάνω από το χάρτη το Νομό και τον ΟΤΑ που σας ενδιαφέρει και πατήστε "Μετάβαση"

Περισσότερες πληροφορίες για το Ηράκλειο Κρήτης μπορείτε να βρείτε στην αρμόδια υπηρεσία ΣΥΑΔΧ , Δ/νση Δασών Νομού Ηρακλείου, Δασικό Φυτώριο Φοινικιάς, περιοχή ΤΕΙ, ΤΚ 71410, τηλ. 2810264940, ωράριο εργασίας 7.30 - 15.30 , υπεύθυνη Χαρά Τζανάκη, email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά με την υπόλοιπα Ελλάδα, οι περιοχές για τις οποίες έχει δοθεί έγκριση για την ανάρτηση των δασικών χαρτών είναι: 

 

capture3

 

 

capture6

 

capture9

 

Η Πανελλήνια Κίνηση Δασολόγων εφιστά την προσοχή των πολιτών στο να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για να μη βρεθούν σε δύσκολη θέση! Δηλαδή να ελέγξουν με τον τρόπο που αναφέρουμε ανωτέρω αν το ακίνητο τους υπάγεται σε δασική περιοχή και, σε περίπτωση που υπάγεται, να υποβάλουν την απαιτούμενη αντίρρηση στην αρμόδια υπηρεσία μέσα στην οριζόμενη προθεσμία!