Διαφημιζόμενοι

Νέες αντικειμενικές αξίες;

house and moneyΣύμφωνα με την ιστοσελίδα newmoney.gr, τα πάνω - κάτω φέρνει το σχέδιο της κυβέρνησης να εφαρμόσει το ταχύτερο δυνατόν το νέο σύστημα αντικειμενικών αξιών, όπως έχει συμφωνήσει με την Τρόικα. Η κυβέρνηση τρέχει να προλάβει τις προθεσμίες, ώστε μέχρι τις 8 Ιουλίου η ειδική Επιτροπή που συστάθηκε με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να παραδώσει το πόρισμά της για το νέο μηχανισμό αυτόματης αυξομείωσης των αντικειμενικών τιμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα θα αναφέρει από ποιες βάσεις δεδομένων θα πρέπει να αντληθούν στοιχεία για τη διαμόρφωση των νέων αντικειμενικών.

Το σύστημα θα στηρίζεται σε τιμές από τα τμήματα ακινήτων των εμπορικών τραπεζών, της Τραπέζης της Ελλάδος, των κτηματομεσιτικών γραφείων και της Proindex.

 

Τι δείχνουν όμως τα στοιχεία αυτά;

- Οι τιμές θα πρέπει να αυξηθούν έως και 30% σε πολύ υποβαθμισμένες περιοχές, καθώς, από πολλά μεγάλα έργα που έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια στην πρωτεύουσα και στην περιφέρεια, έχουν συμβάλει στην αναβάθμισή τους. Επιπλέον, λόγω της κρίσης, οι χαμηλές τιμές των περιοχών αυτών προσέλκυσαν αγοραστές και ανέβασαν σε κάποιες περιπτώσεις τις τιμές, σε σχέση με τα δεδομένα που ίσχυαν έως το 2007.

- Οι τιμές ζώνης θα πρέπει να πέσουν 20%-25% σε πολλές αστικές περιοχές, όπως η Γλυφάδα, η Κηφισιά, ο Διόνυσος κ.α. επειδή, λόγω κρίσεως, πλέον δεν πραγματοποιούνται συναλλαγές στα επίπεδα που είχαν σκαρφαλώσει τα περασμένα χρόνια.

Οι νέες αντικειμενικές τιμές ενδέχεται να συνδυαστούν με μειώσεις των συντελεστών φόρου μεταβίβασης και γονικών παροχών, τις οποίες έχει ουσιαστικά προαναγγείλει ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάννης Στουρνάρας, αλλά πιθανότατα να ισχύσουν και για την επιβολή του Ειδικού Τέλους Ακινήτων που αντικατέστησε για το 2013 το ΕΕΤΗΔΕ. Σε τέτοια περίπτωση ενδέχεται να εξανεμιστεί και η «οριζόντια» έκπτωση 15% που προβλέφθηκε για φέτος στην εφαρμογή του νέου φόρου.

Όπως και να χει, μη ξεχνάτε πως ότι αλλαγή γίνει με τις αντικειμενικές αξίες, εμείς είμαστε εδώ για να σας πληροφορήσουμε σχετικά και να σας κοστολογήσουμε το ακίνητό σας.  Αν θέλετε κι εσείς να μάθετε σήμερα πόσο κοστίζει το ακίνητο σας, συμπληρώστε τη σχετική φόρμα από εδώ  http://www.antikeimenikes-aksies.gr/index.php/prosdiorismos-antikeimenikhs-aksias