Διαφημιζόμενοι

Έρχεται το περιουσιολόγιο

ilektroniko-periousiologioΤη κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης από το έτος 2014 ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.

Τα εισοδήματα των φορολογουμένων από το 2014 θα προσδιορίζονται βάσει των πραγματικών δαπανών και προκειμένου το υπουργείο Οικονομικών να προσδιορίσει τα πραγματικά εισοδήματα, θα υποχρεώσει όλους τους φορολογουμένους να δηλώσουν όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία.  Φέτος, δηλαδή, είναι η τελευταία χρονιά που ισχύουν τα τεκμήρια για κατοικίες, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, πισίνες, ιδιωτικά σχολεία και οικιακές βοηθούς. 

Από το νέο έτος ενεργοποιείται το περιουσιολόγιο, μέσω του οποίου καθιερώνεται ο ηλεκτρονικός έλεγχος του «πόθεν έσχες» για την ακίνητη και κινητή περιουσία όλων των φορολογουμένων και θα παρακολουθούνται όλες οι συναλλαγές και η καταναλωτική συμπεριφορά τους.

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στο θέμα των πλειστηριασμών, τονίζοντας πως για την πρώτη κατοικία θα τεθούν πολύ αυστηρές προϋποθέσεις και «ο φτωχός που έχει κτυπηθεί από την ύφεση δεν θα χάσει το σπίτι του».