Διαφημιζόμενοι

Φόρος μεταβίβασης στο 3%

forologisi-akinitis-periousiasΚαλή χρονιά , καλύτερη τουλάχιστον από το 2013 θα έχουν αυτοί που έχουν αποφασίσει να επενδύσουν το όποιο κεφάλαιο έχουν σε ακίνητο μιας και από σήμερα, δηλαδή 1 Ιανουαρίου 2014 ο φόρος μεταβίβασης έπεσε πλέον στο 3%.
Αυτό σημαίνει ότι σε μεταβίβαση ακινήτου π.χ. αξίας 100.000 ευρώ, με τα παλιά δεδομένα ο φόρος (για μεταβίβαση με 1 πωλητή και 1 αγοραστή) ήταν 9888 ευρώ ενώ με τα σημερινά δεδομένα ο φόρος θα είναι 3090 ευρώ (δεν είναι ακριβώς 3% διότι επί του φόρου που προκύπτει επιβάλλεται επιπλέον 3% δημοτικός φόρος οπότε είναι 100000 χ 3% = 3000 και 3000χ3%=90 ευρώ άρα σύνολο 3090 ευρώ)
Όσοι λοιπόν διαθέτουν ακόμα κάποια λίγα χρήματα για να τα επενδύσουν ας εκμεταλλευτούν τη μείωση αυτή πριν να την αλλάξουν και αυτή, που είναι το μοναδικό μέτρο που έχει επιβάλει το κράτος εδώ και καιρό για να ξαναρχίσει η αγορά να κινείται, πράγμα που εγώ πολύ αμφιβάλλω.
Και μη ξεχνάτε ότι, ο φόρος επιβάλεται στο μεγαλύτερο ποσό ανάμεσα στο τίμημα και την αντικειμενική αξία. Όμως, στο 99% των περιπτώσεων, τα συμβόλαια γίνονται στην αντικειμενική αξία του ακινήτου και ας υπάρχει τίμημα μεγαλύτερο, ώστε ο εκάστοτε αγοραστής να γλυτώσει κάποια έξοδα από φορολογία, έξοδα μεταγραφής, έξοδα συμβολαιογράφου κλπ.  Αν φυσικά το τίμημα είναι μικρότερο της αντικειμενικής αξίας, τότε δεν σας ενοχλεί.
Την αντικειμενική αξία του ακινήτου που πρόκειται να αγοράσετε (ή που πρόκειται να πουλήσετε) μπορούμε να σας την υπολογίσουμε εμείς φυσικά.
Με τιμή μόνο 5 ευρώ και συμπληρώνοντας την φόρμα που υπάρχει στη σελίδα μας θα σας έρθει στο email σας και μάλιστα σε έντυπη μορφή pdf.
Συμπληρώστε την φόρμα με τα στοιχεία του ακινήτου που σας ενδιαφέρει από εδώ