Διαφημιζόμενοι

Πιθανή αύξηση δόσεων ΕΝΦΙΑ

filesΜετά τις 26 Αυγούστου, οπότε ανοίγει το θερινό τμήμα της Βουλής, αναμένεται να τεθούν προς ψήφιση οι αλλαγές και διορθώσεις στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εκκαθαριστικά θα αρχίσουν να εκδίδονται από τα μέσα Σεπτεμβρίου, και η πρώτη δόση θα αρχίσει να καταβάλλεται από τα τέλη του ίδιου μήνα. Εξάλλου, μετά τις 15 Σεπτεμβρίου θα ανοίξει η εφαρμογή του Taxis  για τα τροποποιητικά Ε9.
 
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το οικονομικό επιτελείο εξετάζει να αυξήσει τον αριθμό των δόσεων σε έξι, από πέντε που είναι σήμερα, κάτι που, εφόσον ισχύσει, θα μεταθέσει την ολοκλήρωση πληρωμής του φόρου μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015. Το βέβαιο είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν οριστικές αποφάσεις και το υπουργείο Οικονομικών καλείται να επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να διορθώσει τα απαράδεκτα λάθη και αδικίες που εντοπίστηκαν στα πρώτα εκκαθαριστικά.
 
Πηγές του υπουργείου Οικονομικών, πάντως, σημειώνουν πως οι αλλαγές που θα υπάρξουν στον ΕΝΦΙΑ δεν θα αλλάξουν τον στόχο για βεβαίωση φόρων ύψους 3,2 δισ. ευρώ και εισπράξεις 2,65 δισ ευρώ.
 
forologikanea.gr